Odp: Co dała Ci operacja (operacje) ?
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Po operacji › Co dała Ci operacja (operacje) ? › Odp: Co dała Ci operacja (operacje) ?
witam
U mnie była przepuklina na kręgosłupie szyjnym na wysokości C3/C4
1. Co najbardziej dokuczało przed operacją? jakie objawy?
-bóle głowy od potylicy po czoło, napadowe trwające 3-4 dni, 2 dni przerwy, i ból znowu 3-4 dni, zawroty głowy, czasami jakieś migające kropki przed oczami
2. Czego dotyczyła operacja ? (tzn. których poziomów, jaki rodzaj operacji ?)
– usunięcie dysku c3/c4 wstawienie implantu dysku na tym poziomie, implant stały nie ruchomy, operacja w szpitalu w łómży z dojścia przedniego
3. Czy operacja pomogła?
tak operacja pomogła, zawroty głowy w zasadzie ustąpiły zdarzają się sporadycznie po wykonaniu bardzo nagłego ruchu głową, bóle ustąpiły zupełnie
4. W ilu % operacja spełniła Twoje oczekiwania ?
100% nawet jestem zaskoczony ze jest tak dobrze, w dobie”0″ po operacji
nim lekarz pozwolił wstawać zwiedziłem już wcześniej toaletę i palarnię 😉
5. Czy cofając się w czasie, ponownie zdecydował byś się na tą operację ?
z całą stanowczością tak, zdecydowałbym się ponownie
6. Jakie główne zmiany odczuwasz po operacji ?
brak bólu głowy i zawrotów głowy, utrudniały życie
7. Co nadal dokucza po operacji ? jakie objawy ? (jeśli jakieś)
czasami sztywność karku, bóle sporadycznie 1 dzień w miesiącu (przed operacją 5 dni w tygodniu), czasami się w głowie zakręci ale to z mojej winy bo jak się gada przez telefon dociskając telefon ramieniem do ucha to można się tego spodziewać.
reasumując…
operacji balem się jak cholera bo to w końcu kręgosłup
choć ja nie miałem dużo czasu na zastanawianie, neurochirurg powiedział w trybie pilnym, i tak było po miesiącu od wizyty leżałem na stole.
dziś nie żałuję decyzji i jeśli ktoś się zastanawia właśnie dziś moje zdanie jest poddaj się operacji. podkreślam, że to moje zdanie. Ryzyko zawsze jakieś istnieje ale sprawna ręka dobrego lekarza czyni cuda.