Odpowiedz na: Jak żyć z kręgosłupem Glowa juz wysiada
Strona główna › Fora › Schorzenia i urazy kręgosłupa › Odcinek lędźwiowy › Jak żyć z kręgosłupem Glowa juz wysiada › Odpowiedz na: Jak żyć z kręgosłupem Glowa juz wysiada
Oczywiście do neuro przepisał jakieś leki Dicloduo itp
Dwóch neurochirurgów jak sama nazwa operacja i po problemie
Z problemów bez bólu kręgosłupa lekkie osłabienie prawej nogi w porównaniu z lewą
powiedzmy 10% Słabsza
Uczucie podwiniętej skarpetki w prawej stopie i małe osłabienie czucia skórnego po zewnętrznej prawej kostki
Mam kolegę sportowca kazał mi jechać do fizjoklinika do Arka Sosnowskiego że to ostatnia nadziej Białych itd
Po wizycie o dziwo nieoperować zawsze zdarzysz itd
Jestem z Białegostoku i jeździłem do niego przez dwa lata raz w tygodniu miałem w pracy taką możliwość zawsze coś było w warszawie do załatwienia choc to 200km
potem pandemia itd przestałem jeździć mój stan sie nie pogarszał ale nie był idealny
Czasem mniej czucia czasem więcej ale jak to każdy mówił da się zyć to nie ruszać
I tak minęło pięć lat szczęścia i radości że juz bedzie tak zawsze
Oczywiście miałem schudnąć itp cwiczyc
Czasem ćwiczyłem a to przy 180cm – 112 kg a to 100 itp
Jak to mówię miało być jak nigdy a było jak zawsze
Jedno dużo zacząłem chodzić po pracy cały dzień prawie zawsze 10000 kroków
Dwa lata temu wiozłem rakietę do tenisa i o dziwo nic nie bolało a żecz bym o wiele lepiej sie czułem
i to pewnie błąd nr1
Zacząłem tam sobie pykać raz na tydzień raz na dwa wciągnąłem sie
Po dwóch latach pomyślałem ze sie zapisze do ligi tenisa
I tak zrobiłem
Jak sie przygotować zacząłem odbijak dwa razy w tygodniu plus basen dwa razy i coś pobiegać na bieżni i to pewnie błą nr 2
Za dużo wysiłku za mało odpoczynku itd
po jakims odbijaniu po powrocie do domu złapał mnie ogromny skurcz mięsnia dwugłowego uda prawa noga po minucie przeszło i po złapaniu za mięsień
Ale ciągle ten mięsień bołał odpoczynek ale tu liga trzeba coś działać do kolegi na siłownie ma kumpla rechabilitanta
Diagnoza od siedzenia w pracy osłabione posladki i wszystko biera na siebie mięśnie łud
Ćwiczyć posladki
Razciagać dwugłowy wiec rozciągam robię skłon z wyprostowaną nogą do przodu i pochylam plecy
Błąd nr 3
Ćwiczenie na pośladki robię plus znalazłem coś na necie przysiad belgijski i robie
A tu zong posladki napięte piecze z góry posladka itd
Błąd nr 4
Oczywiście zaprzestaje tenisa itp
naczytałem sie na internecie za napięte pośladki pewnie mięsień gruszkowaty drażni nerw kulszowy bo mam prady w obu nogach do stopy od posladka jak był bym podłączony do prądu a z zawodu elektryk choć nie wykonuje zawodu
byłem trzy razy na rehabilitacji dzień lepiej ale ogulnie to słabiej prad w nogach pulsowanie
Robie rezonans po 5 latach niestety czekam na opis ale wrzucę zdjęcia