bezpłatna konsultacja u fizjoterapeuty
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Rehabilitacja / fizjoterapia › bezpłatna konsultacja u fizjoterapeuty
- Ten temat ma 6 odpowiedzi, 2 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 5 years, 7 months temu przez
uzytkownik421.
-
AutorWpisy
-
6 lutego 2018 o 12:44 #48555
Dzień dobry,
mam do rozdania 20 bezpłatnych zaproszeń na terapię indywidualną u fizjoterapeuty.
Zapraszam osoby zainteresowane, z okolic Warszawy i Ożarowa Mazowieckiego, do kontaktu na adres e-mail: a.hankiewicz@naszaklinika.com.pl
Pozdrawiam.28 lutego 2018 o 14:31 #62635Czekam na coś podobnego w Łodzi 🙂 Pozdrawiam!
28 lutego 2018 o 15:57 #62638@gocha – a czemu zawdzięczamy Twoją wizytę na tym forum poza opowieściami o pięknych okolicznościach przyrody?
- Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
1 marca 2018 o 08:35 #62642Są pewne okoliczności 🙂
Ja sama jestem zdrowa, to znaczy nie mam żadnego zwyrodnienia stawów ani kłopotów z kręgosłupem – jak na razie, bo mam 35 lat i staram się nie zaniedbywać aktywności: choćby fitness a latem wycieczki górskie.
Ale mój mąż ma problem ze zwyrodniałym stawem biodrowym. Był z tym kiedyś u lekarza i odbył rehabilitację, która pomogła, ale nie na długo. Teraz ból powraca a każde wyjście na łyżwy, czy gdzieś, musi później odpokutować bólem biodra. Niestety nie sposób go wypchnąć znów do lekarza, taki typ. Pomyślałam, że dowiem się tutaj czegoś wartościowego i poczytam o Waszych doświadczeniach, ale skłoniona pańskim pytaniem od razu przejdę do rzeczy:
Zainspirowana reklamami zaczęłam szukać suplementu diety na stawy, bo wyczytałam, że w pewnym wieku (mąż ma 45 lat) chrząstka staje się coraz cieńsza a płyn stawowy zanika i trzeba to uzupełniać z zewnątrz. Szukałam więc takich tabletek i znalazłam ich bardzo dużo, ostatecznie kupiłam mu Flexus i wymusiłam łykanie go, bo temu też się opierał. Czytałam opinie o skuteczności takich tabletek, ale ostatnio również takie, że nie zawsze one pomagają.
I powiem szczerze, że zaczęłam się trochę martwić. Stąd moja obecność na tym forum, bo widzę, że ludzie opowiadają prawdziwe historie i dzielą swoimi doświadczeniami.
Może ktoś powie szczerze, co myśli o suplementacji i podeprze to swoim doświadczeniem. Każda wskazówka i opinia będzie dla mnie cenna, bo wolę zaufać drugiemu człowiekowi, niż koncernowi…
Mąż ma coraz większe ograniczenia w ruchu i boję się, co będzie za kilka lat.
Wiem, że problem dotyczy stawu a nie kręgosłupa, ale może ktoś doświadczony nakieruje mnie na jakieś mądre rozwiązania, bo szczerze mówiąc ogrom przeczytanych artykułów w internecie, zawierających różne stanowiska, sprawił, że jestem co najmniej skołowana…
Pozdrawiam serdecznie z nadzieją, na konstruktywne porady 🙂1 marca 2018 o 09:16 #62643Nie ma to nic wspólnego z kręgosłupem poza tym że ci z nas którzy leczą się u ortopedów widzieli na oczy osoby z wymienionymi biodrami i jedna z forumowiczek miała taką operacją. Ale to naprawdę nie ma nic wspólnego z kręgosłupem, i całkiem inny rodzaj problemów i leczenia. Proponuję spróbować np. na http://forumbioderko.pl/
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
1 marca 2018 o 09:32 #62644Podobno można żyć z wymienionym biodrem jak z własnym, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Dziękuję za namiar na forum o tematyce bioder, chyba rzeczywiście znajdę tam więcej doświadczonych ludzi w temacie stawów 🙂1 marca 2018 o 09:37 #62645quote gocha” post=14938:Podobno można żyć z wymienionym biodrem jak z własnym, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Dziękuję za namiar na forum o tematyce bioder, chyba rzeczywiście znajdę tam więcej doświadczonych ludzi w temacie stawów 🙂Zdecydowanie, to inna część ciała. Kręgosłup kończy się na stawie krzyżowo-biodrowym, staw biodrowy i biodro są troszeczkę gdzie indziej
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.