Ból stawów KB przy kaszlu – miał ktoś..?
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Po operacji › Ból stawów KB przy kaszlu – miał ktoś..?
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 6 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 4 years, 4 months temu przez
uzytkownik421.
-
AutorWpisy
-
7 maja 2019 o 21:22 #48731
Mam długą stabilizację L2-S1 i do przeciążania stawów krzyżowo-biodrowych się już prawie przyzwyczaiłem, staram się robić tak żeby nie bolały.
Natomiast od kilku dni mam stan podgorączkowy i kaszel – i tu ciekawostka: jeśli leżę z rozluźnionymi mięśniami i zakaszlę to pojawia się silny krótki ból w stawach krzyżowo biodrowych :blink:
Czy ktoś z Was miał/ma taki efekt, albo czy to o czymś nienormalnym świadczy, np. jakimś zbytnim przeciążeniu stawów kb albo jakichś ich stanie zapalnym?
Nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek wcześniej taki efekt miał że jak kaszlę to chwytam się za bolące wtedy stawy kb :side:- Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
8 maja 2019 o 05:51 #64444Mnie przy kaszlu nic nie boli bardziej, ale jak chodziłem do neurologa, to on zawsze pytał się o to, obok pytań na temat wypróżniania, oddawania moczu oraz testu chodzenia na palcach. Wiem, że przy kichaniu wzrasta ciśnienie płynu rdzeniowo-mózgowego i przy dyskopatii potrafi pogilgać plecy prądem. Z kaszlem jest podobnie. Grunt to nie zatykać szczelnie ust i nosa podczas kichania i kaszlenia.
8 maja 2019 o 09:43 #64446Przed operacją też tak miałem kaszel,kichanie i jak brałem głeboki oddech.
8 maja 2019 o 09:55 #64447quote Maciurek” post=16978:Mnie przy kaszlu nic nie boli bardziej, ale jak chodziłem do neurologa, to on zawsze pytał się o to, obok pytań na temat wypróżniania, oddawania moczu oraz testu chodzenia na palcach. Wiem, że przy kichaniu wzrasta ciśnienie płynu rdzeniowo-mózgowego i przy dyskopatii potrafi pogilgać plecy prądem. Z kaszlem jest podobnie. Grunt to nie zatykać szczelnie ust i nosa podczas kichania i kaszlenia.Przy ucisku nerwów, tudzież jakiś czas po operacji ból przy kichaniu i kaszleniu dobrze znam i rozumiem, ale żeby szło tylko w stawy KB..? 🙂 To takie głupie uczucie jakby łokieć czy kolano bolały od kaszlnięcia :side:
- Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
8 maja 2019 o 12:52 #64448Może być stan zapalny w stawie .Od połowy kwietnia borykam się z bólem skb Ból trochę zelżał jak wziołem tabsy o nazwie Kostarox 60 (stosowany głównie w rzs,zzsk i innych stanach zapalnych stawów ) Ale na początku przysłowiowego bąka nie mogłem puscic, bo zaraz miałem mega piękący ból w pośladkach.Każdy ruch sprawia ból .Ale w dalszej chwili czuję się jakbym miał usztywnione stawy.Z doświadczenia wiem że taki epizod może toczyć się kilka tygodni a nawet miesiecy.
Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik4219 maja 2019 o 10:11 #64453u mnie przy niestabilnym stawie KB było okropne kłucie w kroczu.
niezależnie od potrzeb fizjologicznych.
straszny ból,
Oczywiście w związku z tym byłam również podejrzewana o vulvodynię.Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik4219 maja 2019 o 21:29 #64463quote użytkownik421″ post=16974:jeśli leżę z rozluźnionymi mięśniami i zakaszlę to pojawia się silny krótki ból w stawach krzyżowo biodrowych :blink:
Czy ktoś z Was miał/ma taki efekt, albo czy to o czymś nienormalnym świadczy, np. jakimś zbytnim przeciążeniu stawów kb albo jakichś ich stanie zapalnym?
:side:Też tak mam, raz mocniej raz slabiej, na rezonansie ostatnio stan zapalny skb
Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik4219 maja 2019 o 21:39 #64464Mnie przeszedł tym razem po 2 dniach ten ostry ból stawów przy kaszlu przy leżeniu – chyba za dużo pochodziłem po twardym (kilka dni wcześniej 5km spaceru po Cieszynie) i za bardzo pougniatało staw, a do tego się przeziębiłem trochę i taki efekt. Kupiłem trochę wcześniej wkładki żelowe z Scholl’a ale widać za dużo nie pomagają w obuwiu z twardą podeszwą skoro i tak rozbolało – trochę wygodniej dla stopy ale dla stawów wielkiej różnicy nie ma. Do tego mam jakieś nawykowe chodzenie takie że piętą uderzam głównie w podłoże a nie amortyzuję stopą, chyba mi się tak zrobiło przez te lata leczenia – trochę mi się to udawało korygować na rehabilitacji na bieżni ale przyzwyczajenie bardzo duże, od biegaczy słyszałem że taki kontakt stopy z podłożem przez uderzanie piętą jest zły.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.