borelioza , bartonella – Problem z kregoslupem
Strona główna › Fora › Schorzenia i urazy kręgosłupa › Odcinek lędźwiowy › borelioza , bartonella – Problem z kregoslupem
- Ten temat ma 1 odpowiedź, 1 odpowiedź, a ostatnio został zaktualizowany 6 years, 11 months temu przez
monse.
-
AutorWpisy
-
1 listopada 2016 o 23:59 #48381
Witam ,:) jakis czas temu obiecalam ze opisze swoja historie … Walke z bolem..
A wiec, wszystko zaczelo sie dokladnie 16 litopada 2016 roku ( zaraz bede swietowac druga rocznice ;p)
Tego dnia obudzil mnie bol kregoslupa ledzwiowego.. Nie moglam sie schylic , usiasc, ciezko chodzic… Wieczorem postanowilam cos z tym zrobic i” inteligentna” zaczelma robic przysiady na rozruszanie ( nie pytajcie dlaczego przysiady .. Wiem ze to malo rozciągające plecy cwiczenie:/) i cos strzlilo…:( nie bolalo.. Wykapalma sie poszlam spac .. Rano obudzil mnie strasznie silny bol kregoslupa ledzwiowego nie moglam sie przekrecic na bok , nie moglam wstac.. Molejnego dnia zaczela dretwiec prawa noga dzis wiem ze byla to rwa kulszowa .. Dostalam leki i zastrzyki ktore nic nie pomogly.. Bol przeszedl po 2 tyg i taki stan trwal miesiac , ale w tym czasie zamiast ledzwiowy i prawa noga bolala lewa reka i odcinek piersiowy.. W miedzy czesie zrobilam rezonas ( bedzie w zalaczniku odcinka ledzwiowego) kazdy z neurologow ktorego odwiedzilam pytal o kleszcze ale ja sobie z tego nic nie robilam bo stwierdzilam ze skoro nie bylo rumienia nic mi sie nie moglo stac , a prawda jest taka ze 2 miesiące wczesniej mialam 4 kleszcze … I tak w styczniu pierwsza rehabilitacja mc kenzie.. Mylsma ze umre moj stan sie pogarszalm ( koles zapomnial wspomniec ze przy poglebionej lordozie przeprosty nie mozna ) 3 miesiace lezalam i napierdzielam przeprosty prawie nie chodzilam .. W stresie zaczely dochodzic nowe objawy ( dretwienia obu nog az do stóp , dretwienia reki , przeczulica skory taka ze dotknac sie nie moglam , mimowolne drgania miesni , prady przeszywajace kręgosłup od ledzwiowego w gore ten bol paralizowal,mrowienia konczyn, brzucha i twarzy .. Palenia stop jakby plonely, sciski lydek uczucie jakby ktos mi je zwiazal , palenie kolan …
W marcu zrobilam test elise ktora wyszla negatywna ( nikt mi nie powiedzila ze borelioza moze byc seronegatywna i żaden test jej nie wykryje ) wiec zaczelam dalej wlake z kregoslupem… Smontaktowalam sie z kolesiem z ukrainy… Tak mnie tu szarpal ze wylam z bolu.. Hmm ale swoja droga zawsze smial sie z moich objawow… Nawet wspomnial ze jego przepuklina ma 12 mm i nawet nie wpadl na to by sie operowac… W maju znowu podeszlam do tematu boreliozy zrobilam western blot , ktory znowu wyszedl negatywnie … Doszly nowe obajwy… Lewa noge ciagnelam za soba bol wedrowal sciskalo lydke , udo , kolano bol bol bol….chcialam umrzec… Nie moglam usiasc na minute bo paralizowalo bole bioder ograniczaly poryszanie nogi z waty … Postanowilam skontaktowac sie z lekarzem ilads i zaryzykowac z antybiotykami… Pani dr stwierdzila ze moje obajwy bardziej wskazuja na bartonelle niz na borelioze zrobial testy … Typow bartonelli jest bardzo duzo w polsce mozna wykonac 6… I na 6 tylow wyszlo 5 typow bartonelli dodatnich….
W trakcie leczenia pojawialy sie nowe objawy tzw herxy ( jest to tzw nasilenie sie objawów z powodu nagromadzenia toksyn w organizmie … Oczekiwana reakcja przez chorego poniewaz ukazuje ze leczenie jest skuteczne) bole oczu, swiatlowstery , wysypki ropne podskorne itd, plamy czerwone po kapieli, mimowolne odruchy tzn leze a tu bagle noga odskakuje gdzies sama :D… Niestety lecze sie nadal obajwy powoli ustepuja nie mam wielu obajwow ale wiele zostalo… Moge dluzej siedziec nogi moge nie obce i nie ciagam za soba 🙂 obajwy prawie sie wyciszyly w kręgosłupie lecz musialm przerwac leczenie ze wgledu na bole brzucha … Niestety 15 miescy abx pozostawia troche szkod…musze sie z tym szybko uporac i wrocic na abx … Niestety tak leczy sie odkleszczowe choroby … Dlugo i trudno… Najgorsze jest to ze lekarze noe biora pod uwage koinfekcji boreliozy tj bartonella babesia chlamydia pnm, mycoplazma i wiele innych…. Kleszcze nie przenosi tylko boreliozy 🙂 pozdrawiam i duzo zdrowka…
Ps dlugi post mam nadzieje ze chociaz czytelny:pZa tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik4212 listopada 2016 o 00:04 #60384 -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.