Dolegliwości po operacji LS z dostępu tylnego
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Po operacji › Dolegliwości po operacji LS z dostępu tylnego
- Ten temat ma 6 odpowiedzi, 3 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 7 years, 8 months temu przez
elektra.
-
AutorWpisy
-
27 maja 2015 o 18:55 #48163
Heya kochani 2 tyg temu miałam operację lekarze zdecydowali sie jednak po MrI ze względu znacznej niestabilności na tym poziomie , że zrobią mi od tyłu i inną metodą nie jak wcześniej od przodu . Operacja to odbarczenie L4 L5 z facektomia prawostronną z dostepem małoinwazyjnym SpotLight Spondylodeza lędzwiowa TLIF depuy synthes concorde.Przeskórna stabilizacja przeznasadowa Viper2.Wszystko pod nawigacja typu BrainLab .
Martwie sie ponieważ od wczoraj nie biorę leków p-bólowych i się zaczęło…Noga lewa zaczęła mnie palić drętwieć i weszła rwa głównie się nasila przy zginaniu nogi w kolanie i jak pochyle sie do przodu prawa również ta z przed operacji jedynie pozostało w niej pieczenie Kręgosłup bardzo , bardzo sztywny uczucie deski ból przy kichaniu zginam się w pół ogólnie jeszcze się nie cieszę ponieważ boli mnie każdy ruch nie mogę spać na boku , ponieważ boli i ciagnie do nogi lewej z drugiego boku też nic nie da rady .Brak odbicia od podłoża problem z wstawaniem na Małysza wstaje i się powoli prostuję Też tak mieliście po tych tlifach? To moja 5 operacja i szczerze powiedziwaszy mam cały L4 do S1 wymienione .Wiem , że wszystko jeszcze świeże jest , ale najbardziej mnie marwi rwa kulszowa w nodze i ból jednak kręgosłupa jak na razieZa tą wiadomość podziękował(a): wrongbit27 maja 2015 o 18:55 #57526Heya kochani 2 tyg temu miałam operację lekarze zdecydowali sie jednak po MrI ze względu znacznej niestabilności na tym poziomie , że zrobią mi od tyłu i inną metodą nie jak wcześniej od przodu . Operacja to odbarczenie L4 L5 z facektomia prawostronną z dostepem małoinwazyjnym SpotLight Spondylodeza lędzwiowa TLIF depuy synthes concorde.Przeskórna stabilizacja przeznasadowa Viper2.Wszystko pod nawigacja typu BrainLab .
Martwie sie ponieważ od wczoraj nie biorę leków p-bólowych i się zaczęło…Noga lewa zaczęła mnie palić drętwieć i weszła rwa głównie się nasila przy zginaniu nogi w kolanie i jak pochyle sie do przodu prawa również ta z przed operacji jedynie pozostało w niej pieczenie Kręgosłup bardzo , bardzo sztywny uczucie deski ból przy kichaniu zginam się w pół ogólnie jeszcze się nie cieszę ponieważ boli mnie każdy ruch nie mogę spać na boku , ponieważ boli i ciagnie do nogi lewej z drugiego boku też nic nie da rady .Brak odbicia od podłoża problem z wstawaniem na Małysza wstaje i się powoli prostuję Też tak mieliście po tych tlifach? To moja 5 operacja i szczerze powiedziwaszy mam cały L4 do S1 wymienione .Wiem , że wszystko jeszcze świeże jest , ale najbardziej mnie marwi rwa kulszowa w nodze i ból jednak kręgosłupa jak na razie28 maja 2015 o 11:36 #57528Hej na dobrym sprzęcie miałaś tę operację.
Masz też spondylodezę tylno-boczną? Z ciekawości pytam.28 maja 2015 o 11:37 #57529Tak mam widze , że sie znasz na tych owych sprzetach skąd wiesz , że dobry sprzęt ?:P
Za tą wiadomość podziękował(a): wrongbit28 maja 2015 o 11:56 #57530A Ty nie miałaś mieć czasem Prodisc-L ????????? A może coś źle kojarzę ????
28 maja 2015 o 13:05 #57531quote :A Ty nie miałaś mieć czasem Prodisc-L ????????? A może coś źle kojarzę ????Dobrze kojarzysz, ale chyba jak pisze elektra ze względu na niestabilność nastąpiła zmiana planów:
quote :lekarze zdecydowali sie jednak po MrI ze względu znacznej niestabilności na tym poziomie , że zrobią mi od tyłuquote :Tak mam widze , że sie znasz na tych owych sprzetach skąd wiesz , że dobry sprzęt ?:PTak za bardzo się nie znam po prostu przeglądam od czasu do czasu katalogi producentów narzędzi przeznaczonych do operacji kręgosłupa. A wiem, że dobry, bo mniej inwazyjnego tlif nie widziałem u innych producentów co najwyżej na takim samym poziomie. 🙂
Za tą wiadomość podziękował(a): elektra28 maja 2015 o 18:32 #57533Czyli wrongbit zaoszczędzili mnie 😉 No tak , ale ja nadal sie zastanawiam nad swoimi objawami :blink: :huh: To się cały czas utrzymuje leżenie na plecach w dłuższej mierze graniczy z cudem w obecnej chwili
Ogólnie się zastanawiam czy mi rentę przedłużą….. :ohmy: Jeżeli ktoś ma takie objawy to proszę o podzielenie się 😛 -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.