Jelenia Góra
Strona główna › Fora › Pozostałe tematy › Opinie o lekarzach / fizjoterapeutach › Jelenia Góra
- Ten temat ma 11 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 2 years, 6 months temu przez
gi.
-
AutorWpisy
-
25 stycznia 2015 o 19:35 #48080
Mój brat jest też po operacji w Jeleniej Górze przeprowadzonej przez doktora Kwieka i się okazuje że jego stan zdrowia jest gorszy niż przed operacją ,drętwienie i skurcze nogi ,straszny ból w plecach ,teraz czekamy na rezonans ,ostrzegam przed tym doktorem ,proszę o kontakt wszystkich pokrzywdzonych ,
25 stycznia 2015 o 19:35 #56307Mój brat jest też po operacji w Jeleniej Górze przeprowadzonej przez doktora Kwieka i się okazuje że jego stan zdrowia jest gorszy niż przed operacją ,drętwienie i skurcze nogi ,straszny ból w plecach ,teraz czekamy na rezonans ,ostrzegam przed tym doktorem ,proszę o kontakt wszystkich pokrzywdzonych ,
26 stycznia 2015 o 06:47 #56310A co konkretnie Pan K. zaproponował i co zrobił ? Czyżby sławetne DIAMY ? PANACEUM na wszystkie choroby kręgosłupa ???
26 stycznia 2015 o 14:50 #56315Tak sławetne DIAMY obiecywał poprawę a jest gorzej niż było ,nasz droga dopiero się zaczyna z tym Panem ,zobaczymy co wyjdzie po rezonansie ,tonący brzytwy się chwyta i nie wyszło nam to na dobre ,ma dobre opinie na portalu znany lekarz ,teraz się dokopaliśmy głębiej w temat i na innych portalach wyczytaliśmy że złe opinie też są ,mądry POLAK PO SZKODZIE ,
26 stycznia 2015 o 14:59 #56316hmmmmmm dziwne. Bo z DIAMAMI może być tak, że nie pomogą. Ale pierwsze słyszę, że zaszkodziły.
Na jakich poziomach były wstawiane i przy jakich objawach jeżeli można ?
Jak macie MRI to załączcie skana z rzutami chorych poziomów.26 stycznia 2015 o 15:17 #56317quote Perszing37″ post=8059:hmmmmmm dziwne. Bo z DIAMAMI może być tak, że nie pomogą. Ale pierwsze słyszę, że zaszkodziły.Hm. Kolega chyba nie czyta uważnie forum – dopiero co był wątek o DIAMie który zaszkodził: https://drkregoslup.pl/forum/schorzenia-kregoslupa/odcinek-ledzwiowy/usuniecie-diama-czy-to-mozliwe-4339
Zdumiewające, że lekarzowi, który ma 100% pozytywnych opinii na znanym portalu może coś nie wyjść.. Ciekawe czy to może mieć jakiś związek z tym, że nie da mu się wystawić tam opinii innej niż pozytywna ? :whistle:
- Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
26 stycznia 2015 o 17:16 #56322Czyta czyta. Ale jak kojarzę to wątek był o tym że nie pomógł a nie, że zaszkodził. Ale mogę się mylić. Za dużo czytam i mam innych spraw na głowie. Namierzałem ludzi z Diamami i tych co znalazłem to albo polowicznie pomogło albo raczej zdecydowanie pomogło. Polowicznie głownie tym co mieli to wrzucone na L5-S1. Mimo że producent na ten poziom tego nie dedykuje. Co zrobić z takim lekarzem? Niewiele możemy. Jedynie ostrzegamy- Diamm to nie panaceum na wszystkie schorzenia. Zawsze zasięgnąć innych opinii. Tam gdzie płatne z naszej kieszeni to możemy zostać naciagnieci.
26 stycznia 2015 o 20:55 #56326quote Perszing37″ post=8065:Czyta czyta. Ale jak kojarzę to wątek był o tym że nie pomógł a nie, że zaszkodził. Ale mogę się mylić.quote Tomaszglog” post=7860:Witajcie ponownie.
Zrobiłem nowy rezonans i zdjęcie RTG. Okazuje się że po włożeniu implanta DIAM jeszcze bardziej nastąiło zwężenie otworów międzykręgowych. Przypominam że operację miałem u człowieka który wkłada te implanty w Jeleniej Górze.Ogólnie – pisałem już nie raz, że leczenie się u lekarza, który stosuje ze trzy metody mające “obkurczać” dysk (nie operacyjne, tylko raczej zabiegowe, które każdy średnio zdolny neurochirurg czy ortopeda mógłby wykonać po godzinnym przeszkoleniu), które mają wątpliwą skuteczność (czego dowodem jest choćby to, że taki lekarz nie zaleca robienia ponownego MRI po zabiegu), oraz DIAM, i to wszystko co ma do zaoferowania, jest bardzo ryzykowne. Szczególnie, jeśli taki lekarz mówi, że to są super-mega-nowoczesne metody i dlatego nie są refundowane z NFZ, że inni lekarze nie mają o nich pojęcia, a on jest prawie-bogiem..
Z dokumentów dostępnych w internecie wynika, że już choćby w Tarnowie rozsądniej stosują DIAM, bo jeśli trzeba to łączą go z discektomią a nie tylko i wyłącznie stosują oddzielnie.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
Za tą wiadomość podziękował(a): cdariusz26 stycznia 2015 o 21:21 #56327na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie wstawić tu zdjęcia z MRI ,
w opisie mamy to ;choroby krążków międzykręgowych na poziomie z uszkodzeniem korzeni nerwów rdzeniowych
ZASTOSOWANIE PRZEZ DOKTORA ;
obarczenie kanału kręgowego profilaktyczna stabilizacja wewnętrzna kości kręgi na poziomie L5 /S1.
stabilizacja dynamiczna międzykręgowa ,międzywyrostkowa z dostępu tylnego metodą DIAM ,
DZIĘKI za wszystkie odpowiedzi28 stycznia 2015 o 12:29 #56335To jest tekst z wypisu z leczenia czy opis MRI ? Bardziej wygląda na kartę wypisową. Gdyby nie było błędów które powodują że tekst jest mało zrozumiały, to można by się zastanowić, czy oprócz DIAM nie została zastosowana stabilizacja międzytrzonowa (tylko nie bardzo wiem po co byłby wtedy DIAM), skoro jest jakieś zdanie “stabilizacja wewnętrzna kości kręgów” (pierwszy raz widzę/słyszę takie określenie).
Za tą wiadomość podziękował(a): cdariusz17 lutego 2015 o 13:25 #56439Badanie MR kręgosłupa ledzwiowo – krzyżowego wykonano w sekwencji SE ,FSE ( obrazy T1- i T2 – zależnie oraz T2- zależnie z saturacja tłuszczu) oraz SPAIR , w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych. Badanie MR kręgosłupa lędźwiowego wykazuje stan po operacji i prawostronnej fenestracji od L3 do L5.Stwierdza się stabilizacje trzonów kręgowych L3,L4,L5 za pomocą srodkostnych których położenie jest prawidlowe . Trzony kręgowe od L3 do S1 sa nieco kyfotycznie ustawione . Stan po stabilizacji transpeducularnej na poziomach L4-L5.Na poziomach L3\L4,L4\L5 i l5\S1 obecne sa zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów lędźwiowych oraz w zakresie stawów lędźwiowych.Na poziomie L3\L4 widoczna jest niewielka ,daleko lewoboczna wypuklina krążka międzykręgowego która zwęża lewy otwór międzykręgowy i uciska na lewy nerw rdzeniowy .Na poziomie L5\S1 obecna jest dwuboczna wypuklina krążka miedzykregowego która zbacza na lewa stronę i uciska na worek oponowy oraz powoduje zwężenie otworów miedzykregowych .Na poziomie L4\L5 zmiany zwyrodnieniowe na bocznych krawędziach trzonów powodują zwerzenie otworów miedzykregowych .Krążek miedzkregowy na poziomie L4\L5 ma niejednorodny sygnał a blaszki graniczne sąsiadujących trzonów nie równe zarysy.Obraz możne wynikać z elementów stabilizujących w obrębię krążka międzykręgowego.Ponadto na poziomie L4\L5 w sąsiedztwie blaszek granicznych obecne są strefy niejednorodnie podwyższonego sygnału w obrazach T1 i T2 zaleznych o charakterze zmian degeneracyjnych Modic 2 ,nie można całkowicie wykluczyć przebytych zmian pozapalnych na tym poziomie.Krazki miedzykregowe na poziomach L3\L4 i L5\S1 wykazują degeneracyjne obniżenie sygnału i wysokości. Poza tym innych zmian w zakresie kregoslupa ,kanalu kregowego w odcinku ledzwiowym nie wykazano .
10 września 2020 o 07:56 #67665 - Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.