lipogems
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Inne metody leczenia › lipogems
- Ten temat ma 11 odpowiedzi, 5 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 7 years, 1 month temu przez
admin.
-
AutorWpisy
-
20 lutego 2016 o 21:07 #48275
Znalazłam coś takiego jak leczenie dysków metodą lipogems. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat? Nie wiem czy mogę zamieścić link ponieważ prowadzi do prywatnej kliniki w Katowicach.
pozdrawiam21 lutego 2016 o 16:31 #58791oszustwo. kolejne.
- dr hab. Grzegorz Miękisiak, prof. nadzw.
specjalista neurochirurg
Specjalistyczny Szpital im. T. Marciniaka we Wrocławiu
Umów wizytę we Wrocławiu
Za tą wiadomość podziękowali: magda-lena, uzytkownik42121 lutego 2016 o 16:32 #58792Smutne. …
21 lutego 2016 o 16:36 #58793życie
specjalista neurochirurg
Umów wizytę we Wrocławiu
30 lipca 2016 o 15:05 #60021rozmawialem z neuro kilka miesiecy temu ,ktory to robi w kato i stwierdzil, że uwierzy jak zobaczy na rezonansie;p miesiac temu znowu z nim rozmawialem i podobno 3 na 4 osoby są zadowolone z tego ale rezonansu nie robily. Tłumaczyl mi , że to nie leczy dyskopatii tylko odżywia dysk, wypełnia komórkami które wczesniej obumarły. kosztuje to jedyne 12 koła za jeden dysk.
quote magda_lena” post=10720:Znalazłam coś takiego jak leczenie dysków metodą lipogems. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat? Nie wiem czy mogę zamieścić link ponieważ prowadzi do prywatnej kliniki w Katowicach.
pozdrawiam30 lipca 2016 o 19:52 #60022Co do komórek macierzystych to na dzień dzisiejszy nie działają na dyski tylko na portfele pacjentów i firm oferujących
Problemy sa dwa . Z jedenej strony musza naprawić pierścień uszkodzony a z drugiej sprawić żeby woda w dysku sie utrzymywała. Na razie sie to nikomu nie udaje
Sa dwie firmy Mesoblast i NuQu ktore w 2016 miały zacząć 3 fazę testów wiec minimum 5+ lat za nim sie uda im wprowadzić na rynek produkt ( po warunkiem ze efekty bedą zadowalające) Z fazy 1 i 2 wynika ze przy małych wypuklinach niezle to działa ale dopóki nie zobaczymy finalnych efektów na rezonansach kilkudziesięciu casow to trzeba traktować to jako wyciąganie kasy z ryzykiem ze podczas wstrzykiwania dysk może ulec większemu uszkodzeniu ( jak przy discogramie)
Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik42131 lipca 2016 o 07:28 #60023Na dzień dzisiejszy tę metode postawił bym na jednej pułce koło koblacji, IDET, oraz discogel. Czyli zabiegów komercyjnych które jeszcze nikomu nie pomogly.
Za tą wiadomość podziękował(a): azi-7431 lipca 2016 o 07:42 #60024quote zap3″ post=12038:Co do komórek macierzystych to na dzień dzisiejszy nie działają na dyski tylko na portfele pacjentów i firm oferującychProblemy sa dwa . Z jedenej strony musza naprawić pierścień uszkodzony a z drugiej sprawić żeby woda w dysku sie utrzymywała. Na razie sie to nikomu nie udaje
Sa dwie firmy Mesoblast i NuQu …
To prawdopodobne, ale jak doczytałam problem tkwi głównie w tym że nie potrafimy zmusić komórek macierzystych do współpracy celowanej. I tak po wszczepieniu u jednego pacjenta do rdzenia komorek z nosa, po jakimś czasie wytworzył się guz składający się z chrzastek nosa itp.
Jak odnajdą artykuł to załącza linka. Tych przykładów jest tam sporo niestety.
Choć z drugiej strony są sygnały że komuś jednak pomogło (pacjent z kliniki w Niemczech, pacjenci dr. Głowackiego) Gubię się w tych niespojnych informacjach i sama nie wiem co o tym sadzić.Pozdrawiam
31 lipca 2016 o 07:47 #60025quote Ltomek” post=12039:Na dzień dzisiejszy tę metode postawił bym na jednej pułce koło koblacji, IDET, oraz discogel. Czyli zabiegów komercyjnych które jeszcze nikomu nie pomogly.No nie wiem… chyba nie do końca nikomu nie pomogły. Napewno nie mają skuteczności 100% ale nie można mówić, że są zupełnie dla nikogo.
Można by popaść e beznadzieję tak z góry zakładając.
Pozdrawiam31 lipca 2016 o 08:25 #60026Co do tych co im pomogło to sam dr Głowacki mówi ze wszczepiał komórki ale rezultaty słabe i nie poleca
Kolejna kwestia co znaczy ze im pomoglo; ból spadł do zera czy zmniejszył sie o 20%, biorą o polowe mniej leków przeciwbólowych a moze to efekt placebo albo może akurat ich organizm po wstrzyknięciu discogelu zaczął lepiej pracować i zmniejszył stan zapalny w okolicach chorego dysku…..
31 lipca 2016 o 09:10 #60028quote zap3″ post=12042:Co do tych co im pomogło to sam dr Głowacki mówi ze wszczepiał komórki ale rezultaty słabe i nie poleca
..Czy On to mówił Tobie bezpośrednio Tobie? Jest taki bloger który się zmaga z dyskopatią i on miał wszczepieniu komórki do dysku u dr G. Chyba mu to pomoglo bo pisał, że biegł potem w maratonie.
pozdrawiam31 lipca 2016 o 15:42 #60031quote użytkownik421″ post=12045:Jest jeszcze taka kwestia z leczeniem komórkami macierzystymi, że podobno niektórym osobom przepukliny cofają się w jakimś stopniu bez ŻADNEGO leczenia, więc chyba nie wiadomo, czy tym osobom którym się cokolwiek poprawiło po komórkach macierzystych nie poprawiłoby się samo bez żadnej ingerencji.Zgadzam się w 100%, sam widziałem kilka razy “znikające” wypukliny, całkowicie bez leczenia.
specjalista neurochirurg
Umów wizytę we Wrocławiu
Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik421 - dr hab. Grzegorz Miękisiak, prof. nadzw.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.