PRODISC MONTPELLIER
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Leczenie chirurgiczne › PRODISC MONTPELLIER
- Ten temat ma 13 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 2 years, 3 months temu przez
zielak44.
-
AutorWpisy
-
7 stycznia 2021 o 22:23 #49065
Witam wszystkich,
Jak obiecałem, tak powracam.
Jestem niespełna 3mc po operacji zaprotezowania dwóch Prodisc na poziomach L4 L5 ,L5 S1. Powrót do zdrowia jest czymś nie do opisania. Po wczorajszej kontroli chirurg pozwolił mi jak najbardziej rozpocząć bieganie i jazdę na rowerze. Nie oczekiwałem aż takich rezultatów a to dopiero początek, ludzie wracają do sportów takich jak triathlon, narty czy jazda na skuterach wodnych, życie staje się na nowo pełne pasji i motywacji kiedy ból odchodzi.
Podjąłem temat współpracy która ułatwiła by dostęp Polakom do zabiegów operacyjnych w Montpellier. Jako że jestem fizjoterapeutą i mam swój własny gabinet ponadto osobą która przeszła zabieg na własnym ciele, lekarz wyjawił niemałe zainteresowanie.
Jesteśmy na etapie dogrywania szczegółów współpracy, która z mojej strony będzie zakładała po krótce.
Komunikację oraz pomoc w analizie badań przed operacją, wsparcie po zabiegu, zakwaterowanie z cateringiem, pielęgniarkę, zabiegi fizjoterapi 2x dziennie ,transport na lotnisko w obie strony.
Strona CCV powinna być przetlumaczona na język Polski i niebawem powinno tam widnieć i moje nazwisko.Cena zabiegu za 1 poziom wynosi ok 11-15tyś euro to jest cena za chirurga ,anastezjologa, 2-3 doby w szpitalu. Każdy kolejny poziom ok 1500 euro +
Każdy z chirurgów wykonuje około 100 ADR rocznie, wyobraźcie sobie w jaki sposób to wpływa na jakość zabiegu.
W razie pytań piszcie, jeżeli wszystko się powiedzie niebawem ruszy telefon na konsultacje w języku Polskim!
Jutro wrzucę fotki w jaki sposób po operacji sprawdzane są pozycje dysków i mierzone są mobilności w przodo/tyło pochyleniu miednicy oraz w skłonach na boki.
Pozdrawiam,
KrzysiekZa tą wiadomość podziękowali: wilku25, tom-wroc, marcin8513 stycznia 2021 o 02:29 #68084Witam ponownie, otrzymałem odpowiedź od zespołu chirurgów z CCV Montpellier, wyrazili zgodę i zaangażują się w leczenie. Osoby zainteresowane proszę o kontakt za pośrednictwem Facebooka pod Krzysztof Zielina.
Niebawem powstanie strona internetowa w języku polskim oraz cała oferta.Dołączam obiecane foty.
Pozdrawiam
KrzysztofZa tą wiadomość podziękował(a): wilku2517 marca 2021 o 09:50 #68445Witam, czy jest jakiś postęp w nawiązaniu współpracy z CCV?
17 marca 2021 o 11:05 #68446Witam,
Oczywiście, współpraca jest zawiązana.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt tutaj, lub Facebooka – Krzysztof Zielina ze zdjęciem.
Pozdrawiam,
Krzysztof11 kwietnia 2021 o 20:25 #68575Witam, a co to za metoda operacyjna i gdzie jest wykonywana?
12 kwietnia 2021 o 05:43 #68578Witam,
Jak wspomniałem wcześniej, implantacja dysku typu prodisc w Montpellier we Francji.
Pozdrawiam,
Krzysztof Zielina12 kwietnia 2021 o 08:09 #68580Witam, u nas tego nie ma? Bo okropny koszt takiej operacji.
12 kwietnia 2021 o 09:27 #68591Proszę Panią o zapoznanie się w temacie, został już poruszony w wielu detalach. Cena natomiast nie jest wygórowana.
Pozdrawiam serdecznie.
25 czerwca 2021 o 10:04 #69293Witam. Czy po usunięciu dysku l4/l5 i l5\s1 i po wszczepieniu ruchomej protezy można być zawodowym kierowcą?
26 czerwca 2021 o 02:52 #69335Witaj,
możesz robić co chcesz, poprostu zapominasz o swoich dolegliwościach.Pozdrawiam
26 czerwca 2021 o 16:30 #69339Witam. Czy orientuje się ktoś czy istnieje możliwość że NFZ pokryje całość bądź część kwoty prywatnej operacji za granicą na zasadzie umowy transgranicznej?
26 czerwca 2021 o 16:48 #69340Cześć,
takich informacji nie mam, natomiast operacja koszuje ok 11.5€ + koszty opieki na minimum 10dni.
Pozdrawiam
26 czerwca 2021 o 18:25 #69341Cena o której mówisz to koszt zabiegu wraz z protezą prodisc? Czy cena protezy to dodatkowy koszt? Interesuje mnie koszt z protezą LP-ESP bo podobno dużo lepsza i zbliżona budową do prawdziwego dysku
26 czerwca 2021 o 18:32 #69342Cześć, cena wraz z protezą, a każda kolejna to dodatkowy koszt ok 1500€.
My zajmujemy się tylko i wyłącznie protezami Prodisc.
Jak coś to pisz na messengera będzie prościej.
Krzysztof Zielina ze zdjęciem.Pozdrawiam
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.