Pytanie o lek przeciwbólowy
Strona główna › Fora › Metody leczenia › Po operacji › Pytanie o lek przeciwbólowy
- Ten temat ma 15 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 11 years temu przez
kinga.
-
AutorWpisy
-
15 marca 2012 o 18:35 #47560
Proszę o odpowiedź czy zna ktoś lek pod nazwą MIELOPEV?
podobno cudnie działa na ten fatalny ból kręgosłupa.
15 marca 2012 o 20:31 #5115616 marca 2012 o 08:46 #51160Osobiście przyjmowałem Meloxicam Arrow-chyba mają takie samo działanie-ból jakby mniejszy faktycznie(choć stosowałem go w połączeniu z innymi lekami)lecz krótkotrwały-u mnie przestał mi pomagać po 2 tyg,ale za to wystąpiła większość skutków ubocznych:woohoo: 🙁
Za tą wiadomość podziękował(a): kinga16 marca 2012 o 13:06 #51164Ja jestem po operacji odcinka L4-L5. powróciły wszystkie dolegliwości sprzed operacji. Masakra. Nie znoszę tego bólu przy schylaniu. Uczucia gorąca raz w udzie, raz w stopie. Movalis na mnie działał kiedyś, ale obecnie marnie. Dzięki za moralne wsparcie, że nie jestem z tym sama i odp.na temat tego leku. Może spróbuję i choć na chwilę odzyskam wolnosć od tego bólu.
16 marca 2012 o 20:28 #51176Czy ta operacja to może była discektomia bez żadnej implantacji..?
17 marca 2012 o 13:22 #51182To było usunięcie przepuklin. Sądziłam, że operacja uwolni mnie od bólu, tymczasem boli bardziej niż przed. Mój neurochirurg twierdzi, że nie mam w ogólne mięśni i to siedzi w mojej głowie. Natomiast masażyści mówią, że są mocno przykurczone. Nie wiem co mam sama myśleć. Przy każdym pochyleniu ciała marzę, by nie czuć bólu
17 marca 2012 o 14:26 #51183A dlaczego musisz się pochylać? To jest związane z jakimś Twoim zajęciem, czy piszesz o takich sporadycznych pochyleniach się
17 marca 2012 o 14:47 #51185Chodzi o sporadyczne pochylania, w zwykłych codziennych czynnościach
17 marca 2012 o 15:21 #51186miałaś jakąś poprawę po operacji?
lekarz stwierdził brak przyczyn na podstawie nowego rezonansu?17 marca 2012 o 15:33 #51187Operację miałam we wrzesniu 2010r.
Nie kazał robić nowego rezonansu. Stwierdził, że jest zbędny. Kazał tylko chodzić na basen i się uspokoić, nie myśleć o tym. Po operacji było lepiej, ale może na 2 -3 miesiące. Potem czasami pobolewał mnie odcinek lędźwiowy.Dostawałam movalis 7,5 mg, na chwilę się uspokajało i znowu powtórka. W grudniu 2011 pojawił się ogromny ból, nie mogłam przesunąć się w łózku na drugą stronę, wsiadanie i wysiadanie z auta było okrojone strasznym cierpieniem, spionizowanie ciała ogromnym wysiłkiem, nawet nie mogłam prowadzić, bo miałam takie bóle połączone z kurczami brzucha. Mój neurochirurg zbadał mnie naciskając dół pleców. Stwierdził, że rdzeń nie jest naruszony. Znowu movalis 15 i basen. I od tamtej pory ból trwa. Jak wstaję, jak się nachylam.17 marca 2012 o 15:47 #51188quote Kinga” post=2348:Mój neurochirurg zbadał mnie naciskając dół pleców. Stwierdził, że rdzeń nie jest naruszony.Na dole pleców nie ma rdzenia, to i z pewnością nie jest naruszony..
Jak chcesz wiedzieć czy zmyślasz, czy ma Cię co boleć, to zrób sobie rezonans.
Jak była poprawa po operacji, to możesz mieć klasyczną rewypuklinę, która występuje u 25% pacjentów po discektomii (dane z USA, w Polsce pewnie jest tego więcej).18 marca 2012 o 15:14 #51195Dziękuję. Zrobię, bo to mnie bardzo męczy. Czy faktycznie mogę mieć to tylko w głowie?
18 marca 2012 o 16:52 #51196Nie wiem, trzeba by zapytać chyba na forum psychologicznym czy są takie przypadki. Jeśli są, to chyba nie leczy się tego maścią przeciwbólową, basenem, i wzmocnieniem mięśni. W książkach piszą, że jeśli pacjent ma po operacji dolegliwości (utrzymujące się lub nawrotowe), to w pierwszej kolejności wykonuje się diagnostykę obrazową (http://www.amazon.com/Navigating-Adult-Spine-Bridging-Neuroradiology/dp/1888799986 , rozdział 17-ty, cyt. “The most frequent spinal pathology for which surgery is performed is degenerative disc disease. Most patients with this condition do well after spinal surgery, whether it is simple disc excision or more complex fusion procedures. Some patients, however, have persistent or recurrent symptoms that necessitate re-imaging of the spine, and the diagnostic imaging of these patients will be the focus of this chapter.”)
Opis przypadku na stronie producenta MRI, kiedy ktoś miał coś w głowie:
http://www.fonar.com/casestudy/su_casestudy_2.htm
“A Florida neurologist suggested to her that her problem was ‘in her head.'”
Był to lekarz :whistle:18 marca 2012 o 18:10 #51198😛 Dzięki. Zapewne sprawdzić muszę, robiąc rezonans. Muszę też chyba i lekarza zmienić. Do operacji było wszystko w porządku, potem już mniejsze zaangażowanie w moje problemy. Do tego jest zdecydowanie anty nastawiony na sprawdzenie stanu moich lędźwi po operacji.
Miło, że jest ktoś kto słucha i angażuje się w problemy innych. Dzięki18 marca 2012 o 23:55 #51199No ale mi posłodziłaś 😉
Możesz się dopisać do tematu:
https://drkregoslup.pl/forum-dyskusyjne/metody-leczenia/po-operacji/co-dala-ci-operacja-operacje
Przyjmujemy i dobre i złe wyniki.
19 marca 2012 o 18:27 #51203Nic nie słodzę:P milutkie to tylko, że nie jestem ignorowana
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.