[ Reklama ] Skuter elektryczny trzykołowy okazja
Strona główna › Fora › Materiały komercyjne, reklama › [ Reklama ] Sprzęt ułatwiający poruszanie się › [ Reklama ] Skuter elektryczny trzykołowy okazja
- Ten temat ma 11 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 3 years, 11 months temu przez
kownik.
-
AutorWpisy
-
28 lipca 2014 o 13:09 #47967
Zapraszam do Centrum Mobilności w Iławie ul.1 maja 7d
KOM:600 634 832Posiadamy duży wybór skuterów elektrycznych używanych -serwisowanych
oferujemy tylko europejskie modele takie jak Trophy 6 oraz sterling
Dzięki skuterowi zaoszczedzisz swoje pieniądze :
-bez rejestracji
-bez ubezpieczenia
-bez kosztów paliwa
skuter korzysta z energi elektrycznej a koszt ładowania to niecała 1 zł , na jednym naładowaniu zrobisz ponad 50 km .Ułatw sobie zycie
dowiedz sie wiecej :600 634 832
http://www.skuteryelektryczne.blogspot.com
(kazdy model ma inne parametry)Za tą wiadomość podziękował(a): tomek28 lipca 2014 o 15:36 #54932Witam-osobiscie sam posiadam sterlinga XS i chce sie dowiedziec skad takie ceny?!! :unsure:
18 sierpnia 2014 o 15:31 #55041Witam
Jakie ceny ? Ceny są wyjątkowo niskie ponieważ skuter sterling Nowy kosztuje 14.000 zł a nasza firma centrum mobilnosci oferuje skutery używane od 2.000 zł skutery są przez nas serwisowane i posiadaja zrobiony przegląd który daje gwarancje jakosci ,dlatego też polecam je .
http://www.skuteryelektryczne.blogspot.com
http://allegro.pl/sklep/9920492_handel-uslugi-sebastian-majewski?id=9920492&category=121882Za tą wiadomość podziękował(a): tomek18 sierpnia 2014 o 19:00 #55042Witam.
Ktorego renciste w PL bedzie stac na taki wydatek?nie wiem jakie sa renty w PL,ale nie sadze ze bedzie kazdego z renty,zasilku itp stac na taki wydatek-aczkolwiek jesli kogos stac na taki wydatek to skuter jest bardzo pomocny w zyciu codziennym.Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik42119 sierpnia 2014 o 02:29 #55044quote tomek” post=6680:nie wiem jakie sa renty w PL,ale nie sadze ze bedzie kazdego z renty,zasilku itp stac na taki wydatekChyba jest to zależne od ilości przepracowanych lat. Od 5 do 10 przepracowanych lat na normalne umowy (nie tzw. śmieciowe, czyli najpopularniejsze w Polsce, umowy-zlecenia, umowy o dzieło itp.) to coś ponad 700zł na miesiąc przy całkowitej niezdolności do pracy, przy częściowej niecałe 600zł. Do tego jak masz znaczny stopień niepełnosprawności to możesz dostać zasiłek pielęgnacyjny między 150 a 200zł, nie wiem dokładnie, bo w czasie jak się nie mogłem za bardzo ruszać to nie byłem w stanie iść tego załatwiać. Czyli jak nie wydasz za dużo na leki przeciwbólowe i nie musisz odpłatnie do lekarzy, na rehabilitację i na badania bo masz czas poczekać rok czy dwa w kolejce, to prawdopodobnie wystarczy na jedzenie i mieszkanie na dziko w kartonie w lesie, opalanym w zimie zebranym chrustem.
Na pojazdy elektryczne istnieje możliwość uzyskania środków chyba z PFRON (mogę się mylić), ale osoby z którymi rozmawiałem, mówiły, że ze względu na ilość chętnych czas oczekiwania wynosi kilka lat. Przy okazji – państwo, którzy zamieścili tą reklamę, mogli by napisać, czy istnieje możliwość refundacji z jakiejś instytucji takiego używanego pojazdu zakupionego u nich ? Może to być przydatna informacja dla osób zainteresowanych.
- Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
Za tą wiadomość podziękował(a): tomek19 sierpnia 2014 o 07:01 #55045,,Na pojazdy elektryczne istnieje możliwość uzyskania środków chyba z PFRON (mogę się mylić), ale osoby z którymi rozmawiałem, mówiły, że ze względu na ilość chętnych czas oczekiwania wynosi kilka lat. Przy okazji – państwo, którzy zamieścili tą reklamę, mogli by napisać, czy istnieje możliwość refundacji z jakiejś instytucji takiego używanego pojazdu zakupionego u nich ? Może to być przydatna informacja dla osób zainteresowanych.”-cytat :cheer: :cheer: :cheer:
Wlasnie dlatego iz nie jest to gwarantowane przez te zlodziejskie,nieopiekuncze popier.panstwo wkurzylem sie,takie rzeczy powinny byc dostepne dla wszystkich potrzebujacych-jesli kogos nie stac(a w wiekszosci tak jest!!!)powinno sie poprostu wypozyczac taki sprzet potrzebny do codziennej egzystencji,ewntualnie za jakas drobna oplata ktora bedzie szla na przeglady lub remonty takowego sprzetu!!
Nastepna kwestia jest przystosowanie infrastruktury do poruszania sie takim np skuterem-czy spokojnie moge wyjechac w kazdym zakatku Polski??!!Przeciez w Polsce niepelnosprawni maja wielkie problemy w dostaniu sie do wielu miejsc wlasnie dlatego iz nie ma przystosowanej infrastruktury do poruszania sie na wozkach!!
Jesli np Ja mieszkalbym na 3-im pietrze w bloku,moglbym sobie pozwolic na takowy skuter to gdzie wtedy;
-ladowalbym go?
-zostawial na noc?
Jest wiele pytan ktore moge tu wypisywac wlasnie w zwiazku z takowym sprzetem,poniewaz osobiscie posiadam skuter,lecz mieszkam w panstwie ktore powinno byc przykladem dla Polski jak powinno sie opiekowac osobami niepelnosprawnymi,zapewniac wszystkim dostep do rehabilitacji,sprzetu medycznego,do pracy itd !!!!!!!Przepraszam za swoje emocje,ale krew we mnie sie gotuje jak slysze jak traktuja niepelnosprawnych ludzi w Polsce!.
Tutaj przyklad;
Do lotniska Schiphol mam okolo 40km autem-spokojnie moge dojechac swoim skuterem tam sciezkami rowerowymi!czy w PL istnieje taka mozliwosc np z Elblaga do Gdanska na lotnisko??-NIE-nastepnie laduja mnie wraz ze skuterem w samolot i wysiadam w Gdansku-jak mam sie dostac do np Elblaga??-NIE MA TAKIEJ OPCJI!Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik4218 stycznia 2015 o 08:51 #56205Witam Chciała bym odświeżyć temat ponieważ rodzą się nowe pytania które trzeba wyjaśnić .Temat skuterów elektrycznych inwalidzkich nie jest mi obcy , szczerze mówiąc nie wiem z kąd w Polsce nazwa skuter inwalidzki ? ponieważ prowadzę rozmowy w Holandi , Niemczech i Belgi na temat użyteczności takiego sprzętu i tam funkcjonuje nazwa ” skuter mobilny ” lub pojazd seniora . Czesze się jedynie z tego że dzięki tej nazwie ” skuter inwalidzki” osoby starsze lub z urazem kręgosłupa mogą otrzymać refundacje na zakup , prawdopodobnie w każdym rejonie inaczej wygląda dofinansowanie ale zawsze warto walczyć o swoje tym bardziej że pośredniczyłam w zakupie takiego skutera z refundacji :
+ MOPS/GOPS – ta instytucja może dołożyć część kwoty np :1000zł
+PCPR – jest większe prawdopodobieństwo uzyskania dofinansowania na skuter elektryczny używany , jeśli zostanie zakupiony z sklepu.
Czym jest skuter mobilny w istocie ? w Polsce jest on jeszcze niedoceniony , chociaż z obserwacji widzę że zdobywa grono zadowolonych użytkowników .
Mobilny skuter to wygodny środek transportu polecany osobom starszym lub wszystkim tym z problemami chodzenia , jest całkowicie bezpieczny posiada regulacje prędkości od minimalnej czyli wolnego kroku człowieka do maksymalnej nawet 18km/h , nie wymaga dodatkowych pozwoleń na prowadzenie , można nim jeździć niemalże po każdym terenie piasku , trawie itp zasada jest prosta kiedy trzyma się kierownice i manetkę skuter jedzie kiedy się ją puści skuter automatycznie się zatrzymuje . Dzięki takiemu skuterowni można :
zrobić zakupy w sklepie nie dzwigając ciezkich reklamówek
odwiedzić rodzinę i znajomych
dojechać na wizytę u lekarza
wybrać się na wycieczkę do lasu
Jeśli chodzi o temat przechowywania skuter mobilnego :
mieszkając w bloku :
-mozna zostawić skuter na klatce schodowej o ile mozna wjechać do środka .
-można dogadać się z sąsiadem żeby pod balkonem jeśli jest wolne miesjce zbudować mini garaż .tzn zabudowe pod balkonem
– lub jak to ma się w moim miescie kupić /zbudować mini garaż o wielkości 2x2metra z blachy i napisać do spółdzielni o pozwolenie na postawienie takiego mini garazu na trawniku przy bloku , spółdzilenie są przychylne widziałam już co najmiej 3 takie garaże przy blokuRozmawiałam z wieloma osobami z całej Polski na temat skuterów . Problem jest jeden : kupić skuter żeby nie zostać oszukanym , jest jeden cel : kupić skuter za około 2000-3500 zł z dobrymi bateriami i sprawdzonym silnikiem i częściami skutera dlatego odsyłam do informacji na moim blogu na temat bezpiecznych zakupów :
http://www.skuteryelektryczne.blogspot.com/2014/11/oszusci-skuter-elektryczny-inwalidzki.html
oraz
warto zajrzeć na blog http://www.skuteryelektryczne.blogspot.com jest tam duzo informacji na temat skuterów elektrycznychZa tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik42110 stycznia 2015 o 14:22 #56215Mam takie pytania:
Co to jest PCPR ?
Do poruszania się po czym jest w Polsce dopuszczony taki skuter ? Tzn. czy również po drogach publicznych ? Jeśli tak, to czy wymaga rejestracji, opłacenia OC, przeglądu, itd. ? Jeśli nie, to po czym tym się da poruszać zgodnie z przepisami – po chodnikach? Ścieżkach rowerowych?
Jaką moc silnika ma taki skuter, albo bardziej praktycznie: obciążony osobą o przeciętnym ciężarze ciała, pod jaką stromiznę jest w stanie podjechać ? Pytam pod kątem np. poruszania się po pochyłych ulicach, np. w miejscowościach turystycznych, albo w miastach gdzie teren nie jest płaski.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
12 stycznia 2015 o 09:21 #56225Witam
Tak jak pisalem wczesniej-w NL poruszam sie skuterem po sciezkach rowerowych,kazdy skuter ma oplacone ubezpieczenie,tablice rejestracyjna.Jest kilka rodzajow tych skuterow-dobierany jest pod wzgledem danego schorzenia i oczywiscie pod konkretna osobe-waga,wzrost,ktora rek pisze dana osoba,czy lepiej np- 😛 ,,gazowac i hamowac” 😛 rekami czy nogami 😉
Na moim jest naklejka-ale to raczej dotyczy wszystkich skuterow-dopuszczalny kat nachylenia do podjazdu wynosi 14 stopni
Co do jazdy po roznych terenach-na moim przykladzie-188cm,128kg+waga skutera-BRAK mozliwosci jazdy po deszczu na trawie,piasku,lecz po ubitych sciezkach w lesie w porze suchej jade normalnie oczywiscie biorac pod uwage kat nachylenia wzniesienia.
Jesli Wasze gabaryty sa normalne :cheer: (nie jak moje :woohoo: )mysle ze dacie rade jezdzic nawet po mokrym podlozu poniewaz NIE ZAPADNIECIE SIE JAK JA :woohoo: :woohoo: :whistle:PCPR-powiatowe centrum pomocy rodzinie-tak mi sie wydaje.
Jesli zdecydujecie sie trzymac skuter na zewnatrz-poczytajcie jaki wplyw ma na akumulator zmiana temperatur-poniewaz w okresie kiedy temperatura spada juz w okolice 0 zauwazylem ze akumulator juz staje sie jakies 20-30% mniej wydajny niz w okresie wiosna-jesien.
Jest to moje zdanie i wnioski do ktorych doszedlem przez kilkuletnie uzywanie skutera.Pzdr
Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik42112 stycznia 2015 o 18:47 #56227Dzięki @tomek za odpowiedź. Być może jeszcze firma sprzedająca te skutery odpowie, jak wygląda kwestia poruszania się tym w Polsce (czy wolno po drogach, co z OC, co z rejestracją).
Nasunęło mi się jeszcze takie pytanie (pytam z ciekawości, bo nie jestem osobiście w tej chwili zainteresowany nabywaniem czegoś takiego):
Pani z firmy sprzedającej te skutery napisała, że można je przechowywać na klatce schodowej lub w blaszanym postawionym na ten cel garażu. A jak w takiej sytuacji wygląda ładowanie akumulatorów ? Rozumiem, że raczej nikt takich akumulatorów nie będzie wyjmował i zanosił do domu ze skutera zaparkowanego na klatce schodowej żeby je naładować ? No i jak często ładuje się akumulatory ? Jak długo trwa ładowanie ? Czy do ładowania potrzebna jest dodatkowa ładowarka, czy skuter ma jakieś przyłącze do zwykłego gniazdka 220V ? Na ile czasu/kilometrów jazdy wystarczają takie sprawne (jak Państwo piszecie) akumulatory w skuterach zakupionych od Was ?
Pozdrawiam
13 stycznia 2015 o 15:05 #56240Czesc uzytkownik 🙂
Skuter ma na wyposazeniu ladowarke,ktora wpinasz normalnie pod 220V,a ona laduje akumulator.
W mojej instrukcji jest napisane iz na jednym ladowaniu mozna nawet pojechac do 50km-nigdy mi sie nie zdazylo pokonac takiego odcinka na jednym ladowaniu 👿Ja swoj skuter podlaczam wieczorem i rano ma full-ale ladowanie trwa krocej-poprostu nie chce mi sie isc odlaczac ladowarki 👿
Ladowarke wozi sie w tylnej czesci skutera-ma ,,bagaznik” 😆 😆 kiedys zabraklo mi ,,pradu”wiec zajechalem pod **** Inn i sie ,,ladowalem” 😉 aby wrocic do domu :cheer: .
18 lutego 2019 o 07:36 #64008Taki skuter elektryczny trójkołowy to świetne rozwiązanie zwłaszcza dla osób niepełnosprawnych. Mój syn już od jakiegoś czasu się nim porusza i przyznam, że jest bardzo zadowolony. Nie wiem jednak jak to wygląda od strony prawnej, gdyby chciał się nim poruszać po drodze.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.