Vertebroplastyka w Polanicy
Strona główna › Fora › Pozostałe tematy › Opinie o lekarzach / fizjoterapeutach › Vertebroplastyka w Polanicy
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 11 years, 1 month temu przez
uzytkownik42.
-
AutorWpisy
-
28 listopada 2011 o 11:50 #47449
Witam, w końcu i ja postanowiłam opisac swój przypadek. krótki wstep…
Mam 32 lata, do lipca 2010 roku zero dolegliwości kregosłupa, tzn. do momentu urodzenia dziecka. Ból ud tego czasu nie do zniesienia, nie moglam brac zadnych lekow, bo karmilam piersią ( zastanawiam się czasem jak ja to wytrzymałam). A jednak…Postanwilam pójśc do rehabilitanta, i tak chodzilam przez cztery miesiące( wyprosty, przeprosty, prądy i inne cuda) W końcu prywatnie zrobiłam sobie rezonans W Kłodzku..Pani technik podczas badania zadzwoniła na oddział neurochirurgii w Polanicy zdrój, że chyba będzie nowa pacjentka:) I miała rację, bo po przyjechaniu lekarze od razu przyjeli mmnie na oddzial, pierwsza diagnoza: guz zżerający trzon, ktory oczywiście trzeba wymienić na tytanowy. Tak mi się przynajmniej wydaje, jesli się mylę proszę Pana dokora o poprawkę na forum. W sumie to opatrznośc jakaś chyba czuwała, bo trafiłam w ostniej chwili przed zapadnięciem się kręgosłupa. Na moje szczęsie po pierwszej operacji okazalo się, że to naczyniak jednak byl takk ogromny, że doszlo to patologicznego zlamania L4. na drgi dzień zostal zalany cementem i po zawodach. I po bolu oczywiście równiez:)
ostanio robiłam kontrolny rezonans, niestety mam nadal zwężony kanał kregowy na tym odcinku ( ma około 7 mm, poprzednio miał 5 mm)ale nie mam dolegliwości bólowych i jak na razie nie ma potrzeby trzeciej operacji. mam tylko nadzieję, że tak juz zostanie.
Napisalm to wszystko, poniewaz jeszcze raz chciałabym podziekować dr Miękisiakowi, z którym do tej pory mam kontakt za tak fachowe podejście do sprawy. Fantastyczny lekarz i facet. z czystym sumieniem polecam tego lekarza i oddział w Polanicy Zdroj.pozdrawiam
28 listopada 2011 o 21:21 #50196:blush:
- dr hab. Grzegorz Miękisiak, prof. nadzw.
specjalista neurochirurg
Specjalistyczny Szpital im. T. Marciniaka we Wrocławiu
Umów wizytę we Wrocławiu
8 grudnia 2011 o 13:18 #50334Tylko pytanie po co dwie operacje?
8 grudnia 2011 o 14:15 #50335Czy to jest pytanie ogólne o technikę operacji, czy dotyczące konkretnego przypadku ?
Jeśli konkretnego przypadku, to żaden lekarz nie ma możliwości udzielenia jakiejkolwiek odpowiedzi na pytanie na temat swojego pacjenta na forum, nawet potwierdzenia czy zabieg miał miejsce ( http://www.codziennikprawny.pl/pytanie/741/938/co_to_jest_tajemnica_lekarska_i_kogo_obowiazuje ).Tylko pacjent może ujawniać informacje o sobie, jeśli chce.
8 grudnia 2011 o 21:48 #50342Co prawda pacjentka jest anonimowa ale przychylam się do zdania użytkownika. Raz straconego zaufania pacjentów nie da się odzyskać.
specjalista neurochirurg
Specjalistyczny Szpital im. T. Marciniaka we Wrocławiu
Umów wizytę we Wrocławiu
8 grudnia 2011 o 22:30 #50343Ja ogólnie jestem przeciwko prywacie na forum – każdy kij ma 2 końce. Będzie pacjent zadowolony, to będzie też i niezadowolony, a nie zamierzam wybiórczo kasować. Są inne strony od ocen lekarzy. To już w gestii Administratora zostawiam czy akceptuje tutaj prywatne komentarze czy nie.
9 grudnia 2011 o 10:24 #50344Oj ja tylko chciałam opisać swój przypadek…tyle. Przy okazji wpisu podziękowałam lekarzowi, który mi żyćie niemalże uratowal. Ot co…
Niewielu ludzi wie, że w Polanicy jest tak profesjonalny oddział neurochirurgii, dlatego wymieniłam nazwę miejscowości i nazwisko lekarza, który chętnie udzielał mi wszelkich informacji i na dodatek nie brał za to żadnej kasy. A przecież rzadko tak bywa. Prawda?
W Kotlinie Kłodzkiej mieszka około 200 tys ludzi, dlatego uważam, że powinno być jak najwięcej opinii na temat tego oddziału. Bo gdzie indziej pisać na temat operacjii kręgosłupa i wykonujących ją lekarzy jak nie na forum o kręgosłupie? 🙂 PozdrawiamPS. Dwie operacje były, ponieważ miałam mieć wstawiany tytan, jednak na pierwszej okazało się , że narozrabial naczyniak ( patologiczne złamanie), dlatego na nasyępny dzień został zalany cementem.
Za tą wiadomość podziękował(a): uzytkownik4219 grudnia 2011 o 10:34 #50345Witam jeszcze raz -cieszę się że wszystko ok z Twoim kręgosłupem- wertebroplastyka w naczyniakach jest trafnym wyborem. Moje pytanie było dość techniczne ale powiniennem je zadać nie pacjentowi lecz operatorowi. Nie ma tematu. Wszystkiego dobrego życzę i oby Pani nie musiała korzystać z usług chirurgów Pozdrawiam marek.
9 grudnia 2011 o 10:42 #50346Dopero teraz zobaczyła bład w tytule:) Wertebroplastyka miała być!
pozdrawiam9 grudnia 2011 o 12:20 #50347Vertebroplastyka, w sumie.
W sumie to chyba w Polsce przypada jeden lekarz kręgosłupa na 200.000 mieszkańców średnio, biorąc wprost liczbę mieszkańców i lekarzy.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.