Zastrzyki regenerujace i dyskoliza ozonowa
Strona główna › Fora › Schorzenia i urazy kręgosłupa › Odcinek lędźwiowy › Zastrzyki regenerujace i dyskoliza ozonowa
- Ten temat ma 18 odpowiedzi, 8 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 2 years, 5 months temu przez
uzytkownik421.
-
AutorWpisy
-
8 czerwca 2012 o 18:25 #47602
14 wrzesnia mialam przeprowadzona dyskolize ozonowa l5/s1 ale nie w dysk tylko stawy miedzykregowe – do tej pory bez zmian.
Czy już raczej nie ma co liczyć?
Podzielcie się opiniami proszę,11 czerwca 2012 o 16:15 #51619quote :Chciałbym sie takze, spytac o zastrzyki regenerujace dysk. Jest to mozliwe ?Tutaj trochę było:
quote :W kazdym razie cena tych zastrzykow jest niebagatelna…Możesz coś więcej na ten temat napisać?
Pozdrawiam
11 czerwca 2012 o 16:41 #51620chciałbym, ale sam nic na ten temat nie wiem… Nie nie to nie chodzi o tą metode Cell treatment.
Też właśnie mnie zastanawia to. Słyszałem tylko o jakims lekarzu, ktory aplikuje zastrzyki, takie jak sie podaje do kolan ? nie mam pojęcia myślałem, że cos na ten temat ktoś wie… w kazdym badz razie sporo osób chwali tego ortopede co takie rzeczy robi… sam rozmawialem z jedna osoba. Jak to jest dokladnie nie wiem. Jeden zastrzyk u tego doktorka kosztuje 550zl. Ortopeda ten przujmuje w zielenicach, poszukaj opini o jego metodach leczenia11 czerwca 2012 o 17:24 #51621http://en.wikipedia.org/wiki/Discolysis
“The effect of the ozone is to accelerate the dehydration of the degenerated nucleus pulposus.”
Czyli celem jest przyspieszenie dehydratacji krążka (przez co się teoretycznie powinien obkurczyć) – czyli nie jest to leczenie, tylko przyspieszenie procesu psucia 😉 Co może przynieść ulgę.
Nie wygląda na to, żeby to była jakaś tajemnicza metoda.Film reklamowy (jedyne co na nim widać to strzykawka)
Film reklamowy 2
Film inny
12 czerwca 2012 o 17:06 #51622damian z czego co widzę to też na facebooku trochę się edukujesz;). Kiedyś też się zainteresowałem zastrzykami dr Zawislaka i z mojego “śledztwa” wynika, że nie są zastrzyki regenerujące, bo są one robione z hylaganu i z mieszanki leków homeopatycznych, więc nie wiem jak to ma odbudować dysk czy też “wepchnąć” jądro miażdżyste z powrotem do pierścienia. Na moje oko ma to efekt podobny do blokad przeciwbólowych czyli działanie przeciwbólowe. Po drugie te zabiegi są dosyć kontrowersyjne. Iniekcje bez kontroli tomografu czy czegokolwiek, a później wałkowanie pleców :huh:
Co do dyskolizy to chyba jest to odpowiednik szerzej znanej Nukleoplastyki, choć wydaję się mniej “inwazyjna”. Aż z ciekawości się dowiem dokładnie o co w tym chodzi, bo robią to rzut beretem od miejsca mojego zamieszkania 🙂
13 czerwca 2012 o 06:39 #51625hehe suchy ja chyba juz wszystko przeczytalem co jest po polsku odnosnie kregoslupow. Wogole to fajne sa teksty naukowe z AMP bodajze neuroskop cos takiego jak nie znasz to poczytaj ewentualnie moge Ci tych materiałow przesłac mam ich ogrom czekam na wakacje zeby jes przewertowac hehe. Tak, wiem mniej wiecej z czego są one robione. Tez od poczatku myslalem ze to sciema i ze to po prostu jakies blokady bo niby co innego? Aczkolwiek z facebooka jest jedna osoba z ktorą rozmawialem, miala 3 przepukliny L3/L4, L4/L5/ L5/S1 i jej te zastrzyki pomogly mowil ze przepukliny sie wyraznie pozmniejszaly 😀 Z tym ze nie wiem czy to nie zasluga normalnej ewolucji choroby i motywacji plus wiary w te zastrzyki… To w białym dyskolize robią? Hehe wogole to czytalem zreszta chyba nawet admin z tego forum mowil ze ta nukleoplastyka nie jest skuteczniejsza od naturalnej ewolucji choroby … takze ale wiedze swoja pogłebic :cheer:
13 czerwca 2012 o 19:32 #51626A o co z tym facebookiem chodzi?
15 czerwca 2012 o 18:33 #51628uzytkownik na facebooku jest grupa poswiecona dyskopati. Wpisz w wyszukiwarke na FB e-dyskopatia i tam troche ludzi mowi o swoich “przezyciach”, ale szczerze mowiac raczej nic tam merytorycznego nie ma tak jak tutaj, raczej opis przypadkow.
damian rzeczywiscie jestem ciekawy rezonansu z przed kuracji i po kuracji tymi “cudownymi” zastrzykami, ale raczej obstawaim, ze tak czy siak te przepukliny by sie wchlonely tej osobie bez uzycia tych zastrzykow, chociaz napewno pozwolilo to zlikwidowac odczyn zapalny, bol, napiecie miesni itp. wiec moglo byc pomocne.Ale jezeli taki zastrzyk jest robiony na oko to sobie nie wyobrazam co bedzie jezeli igla nie trafi w te miejsce co trzeba :blink:W Bialymstoku nie robia dyskolizy, ale robia to w choroszczy. 5 minut jazdy samochodem. Jezeli chodzi o teksty to super by bylo gdybys zmieszczal to np. tutaj na forum(dawal link) wtedy wszyscy skorzystaj. Pzdr
15 czerwca 2012 o 22:21 #51630dzięki 🙂
jeśli chodzi konkretnie np. o neuroskop – linki były tutaj: https://drkregoslup.pl/forum/pozostale-tematy/inne/literatura-w-jpolskim-dotyczaca-kregoslupa
proponuję w razie czego w tym samym wątku zamieszczać linki do innej literatury w j.polskim8 lipca 2012 o 01:07 #51651Na stronie 26 jest artykuł o regeneracji elementów kręgosłupa:
http://data.axmag.com/data/201204/U44018_F86198/index.html
9 września 2013 o 13:06 #53024Hej to ja pisalem o tym doktorze i to nie jest sciema .Sa dwie strony medalu tak jak we wszytskim nie ma zlotego srodka na nasza glupote sami jestemsy sobie winni pracujac na chorobe cale zycie czy to otylosc kregoslup czy cos innego my sami w 80% przypadkow jestesmy sobie winni zlymi nawykami aczkolwiek problem tez tkwi w szkolach bo to tam wlasnie powinno sie zaczac i w domu od nauki edukacji o naszych cialach bo uczymy sie bzdur a o wlasnym ciele wiemy tak nie wiele. na wf biegamy na kilometr ale nauczyciele nie ucza jakie cwiczebnie wykonywac ile pieniedzy panstwo by zaoszczedzalo jak by na biologi mowilo sie co jesc i czego unikac edukowac nie zabraniac zreszta to duzy temat. Do rzeczy zastrzyki pomagaja u jednegi wystarczy 3 u innego 4 u mnie zanim mi przeszlo w 100% orzyjolem 9 razy 650zl tak teraz kosztuja ale kto by przeliczal nasze zdrowie na pieniadze bo ja nie pracuje ciezko 7 dni w tyg i stac mnie na to zeby wydac marne 650zl na zastrzyk bo w ciagu roku wydam wiecej na przeciw bolowe taka prawda 😀 a teraz z drugiej strony sam zastrzyk to polowa sukcesu wlazylem duzo pracy dzien w dzien cwiczylem znaczy rozciaglem sie na lozku inversyjnym i to tak naprawde ono jest zlotym srodkiem a zastzryki to dodatek przyspieszacz po dwuch latach od wypadku wrocilem do taj boxingu i cwicze nie mnialem dnia zebym w lozku lezal pomimo bolu bo uparlem sie i wierzylem ze sie wylecze skalpel w ostatecznosci a zaszczyki bede bral do konca zycia bo trenuje i wole wydac raz w roku 650 zl i kozystac z zycia sa jeszcze inne sposoby ozonoterapia ktora podejrzewam ze jest owiele skuteczniejsza od zaszczykow i do tego od niedawna lekarze staraja sie polaczyc ja z prp czyli komorkami macierzystymi oby im sie udalo i zaoszcedzili nam bolu wrazie gdyby mi sie kiedys pogorszylo skorzystam z dyskolizyozonowej to pewne moze i prp ale i to trzeba polaczyc z cwiczebniami co ja robie najpierw rozcigam sie kociegrzbiety allachy potem rozcigam miesnie ghruszkowe roluje na rolce plecy odchylajac sie sie do tylu potem wskauje na lozko inversyjne 15min w przerwach 30s 1min 1.30min 2 min i tak doi 15 min lacznie potem delikatnie schodze robie przeprosty mc kenziego i do lozka zwiniety recznik w rolke pod kregoslup zeby nie wracal do pozycji z przed rozciagania przedrozrciaganiem nagrzewam kregoslup pasem elektrycznym aby miesnie rozluznic i to wszytsko i niema zeczy niemozliwych to odnaz zalezy czy wygramy z bolem 😀 zdrowka
9 września 2013 o 13:07 #53025aha a 3 razy w tyg wzmacniam kregoslup miesnie boczne i brzucha to tez bardzo wazne
28 lutego 2014 o 00:29 #53867Ozone discolysis in the treatment of sciatica due to a herniated disc. A 24-month follow-up of 100 patients
L.M. Torres, M.J. Terrero, M. Vidal, F. Aragón y J. Martínez
Servicio de Anestesia, Reanimación y Tratamiento del Dolor, Hospital Universitario Puerta del Mar, Cádiz, Españahttp://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1134-80462009000300003
Wyniki zabiegu zakwalifikowanych do tego rodzaju zabiegu 100 pacjentów, 24 miesiące obserwacji po zabiegu.
- Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
28 lutego 2014 o 11:39 #53868Właśnie czegoś takiego szukałem. Dzięki !
5 marca 2014 o 21:04 #53914Minimally invasive oxygen-ozone therapy for lumbar disk herniation.
Andreula CF, Simonetti L, De Santis F, Agati R, Ricci R, Leonardi M.Link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12748111
Intradiscal Injection of O2-O3 to Treat Lumbar Disc Herniations
Results at Five Years
A.ALEXANDRE, J. BURIC, R. PARADISO,H. SALGADO, M. MURGA, L. CORÒ, A.ALBARREAL, S. SCOPETTA, H. GIOCOLI, F. MARINA total of 6665 patients with disc disease were treated by intradiscal oxygen-ozone (O2-O3) injection in the different centres participating in this study from 1994 to 2000.
Link: http://humares.de/wp-content/uploads/2010/09/Intradiscal_Injection_Lumbar.pdf
Dyskusja na SpinePatientSociety
Link: http://www.spinepatientsociety.org/forum/showthread.php?t=385
Jak widać – nie jest to nowa metoda, skoro opisy tak dużych grup pacjentów sięgają 1993 roku (czyli 21 lat temu).
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C
27 lutego 2020 o 18:08 #66988kolega zaczął chodzic do dr Zawiślaka na magiczne zastrzyki, udalo mi sie dowiedziec, że podawane są: Hyalart, Discus compositus i solcoseryl. Jeden zastrzyk 950 zł, ma dostac 5.
Podobno dużo ludzi tam jeżdzi, zobaczymy jakie beda efekty.28 lutego 2020 o 12:53 #66989Hej,
ja teraz próbuje ostrzykiwanie sterydami. Miesiąc temu miałem zastrzyk na poziomie operowanym L4/L5. Przez 1,5 tygodnia po zastrzyku nieco lepiej. Teraz kolejny po miesiącu – poziom niżej gdzie też jest nieciekawie. za 2 tygodnie mam mieć wstrzyknięty kwas hialuronowy. dam znać jaki będzie rezultat za jakiś czas.
Pozdro,Za tą wiadomość podziękował(a): wilku2514 marca 2020 o 05:44 #67039quote wilku25″ post=19760:kolega zaczął chodzic do dr Zawiślaka na magiczne zastrzyki, udalo mi sie dowiedziec, że podawane są: Hyalart, Discus compositus i solcoseryl. Jeden zastrzyk 950 zł, ma dostac 5.
Podobno dużo ludzi tam jeżdzi, zobaczymy jakie beda efekty.koledze się znacznie poprawiło a mial objawy ok. 3 msc. ( pękniety pierscien i przepuklina l4-l5 rwa kulszowa do nogi, problemy z chodzeniem)
Chodz nie wierze w sukces u takiego weterana jak ja to jednak sie nakusiłem i też pojechałem narazie na jeden ” strzał”. Jak bede po 4-ech to dam znac.7 października 2020 o 01:54 #67749GOKA – podpiąłem Twoje pytanie do wcześniejszego tematu.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.